Home � � Τοπομνήμια. Ένας τόπος 3 ιστορίες!

Τοπομνήμια. Ένας τόπος 3 ιστορίες!

Ένα γοητευτικό εικαστικό παιχνίδι τριών σύγχρονων καλλιτεχνών από τον Έβρο φιλοξενεί το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Ξάνθη. Στην έκθεση εικαστικών με τίτλο: «Τοπομνήμια. Ένας τόπος 3 ιστορίες» συμμετέχουν οι:
Γιάννης Κοντοβός: Ζωγραφική
Χρύσα Μπεζιργιαννίδου: Χαρακτική
Δημήτρης Φόρτσας: Γλυπτική

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδατης Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας – Καβάλας - Ξάνθης και του Δήμου Ξάνθης, πραγματοποιείται στην καπναποθήκη «Π» στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη και θα διαρκέσει από τις 3 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Γιάννης Κοντοβός

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1973. Σπούδασε στο τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σ.Κ.Τ του Α.Π.Θ. στο εργαστήριο της καθηγήτριαςΤέτα Μακρή κατά την περίοδο 1993 – 1998 όπου απεφοίτησε με γενικό βαθμό 9 (άριστα). Έχει εργαστεί στην ιδιωτικήεκπαίδευση, στον Δήμο Τριανδρίας ως εισηγητής εικαστικών εργαστηρίων και παράλληλα συνεργάστηκε με το Κ.Θ.Β.Ε. σε τρεις θεατρικές παραστάσεις αλλά και σε άλλες ιδιωτικές θεατρικές επιχειρήσεις. Από το 2005 ζει και εργάζεται στη Ξάνθη ως καθηγητής εικαστικών στη δημόσια Β/θμια εκπαίδευση. Έχει λάβει μέρος σε 15 ομαδικές εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει5 ατομικές εκθέσεις μέχρι σήμερα σε Ιωάννινα, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη. Έργα του βρίσκονται στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Τριανδρίας και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα.

Μπεζιργιαννίδου Χρυσή

Γεννήθηκε στην Ορεστιάδα. Ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών στο εργαστήρι του καθηγητή Ξενή Σαχίνη όπου απεφοίτησε με γενικό βαθμό 9,34 (άριστα).

Έχει εκθέσει έργα της στην Ελλάδα (Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, 4η & 5ηBiennale Φοιτητών Α.Σ.Κ.Τ. Ηράκλειο, Μ.Ι.Ε.Τ. Θεσ/νικη, Ινστιτούτο Goethe Θεσ/νικη, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσ/νικης 1η Τριεννάλε χαρακτικής – εκτυπώσεων Θεσ/νικη, 2η Διεθνή ΤριενάλλεEx-Libris Λευκάδα, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης) κ.α. και στο εξωτερικό (Διεθνή Έκθεση των σχολών Χαρακτικής Εσθονία, Galeria Zejscie I.S.AP. Πολωνία, Ομαδική Έκθεση Χαρακτικής Λειψία)

Δημήτρης Φόρτσας

Γεννήθηκε το 1957 στο Ελληνοχώρι - Διδυμοτείχου. Από το 1979-1983 έκανε σπουδές ζωγραφικής με δασκάλους τον Θόδωρο Πάντο και Σπύρο Κουκουλομάτη.
Κατά την περίοδο 1983-1986 ανέλαβε εργασίες αποκατάστασης διάκοσμου διατηρητέων νεοκλασσικών κτιρίων. Το 1987 συνεργάστηκε με τον αρχιτέκτονα Πέτρο Πικιώνη και ανέλαβε τη μελέτη κοσμηματογράφησης του θεάτρου Απόλλων Ερμούπολης και το 1997 πραγματοποίησε τις εργασίες κοσμηματογράφησης του θεάτρου. Το 1987 κέρδισε το 1ο βραβείο μακέτας για τοιχογραφία από το Δήμο Αθηναίων και το2003το 1ο βραβείο για το γλυπτικό διάκοσμο του σταθμού Αττικής (ΗΣΑΠ).
Από το 1990, παράλληλα με τη ζωγραφική, αρχίζει να ασχολείται με τη γλυπτική και το χρηστικό αντικείμενο. Σε συνεργασία με αρχιτέκτονες και διακοσμητές έχει κάνει πολλά αντικείμενα και γλυπτά σε επαγγελματικούς και ιδιωτικούς χώρους.

Tags:

0 σχόλια to "Τοπομνήμια. Ένας τόπος 3 ιστορίες!"

Leave a comment