Home � � Παρανέστι: Ολα έτοιμα για τους αγώνες Παρθένου Δάσους

Παρανέστι: Ολα έτοιμα για τους αγώνες Παρθένου Δάσους

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της 4ης Διοργάνωσης των Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου που θα διεξαχθούν το Σάββατο και την Κυριακή 2 και 3 Οκτωβρίου αντιστοίχως.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, οι αθλητές αναμένεται να αφιχθούν στο Παρανέστι την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου. Για φέτος έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή των ακολούθων τεσσάρων αγώνων:

Virgin Forest Trail

Οι αθλητές θα τρέξουν 110 χλμ. 4.145 μ. θετικής και 3.990 μ. αρνητικής υψομετρικής διαφοράς, στα μονοπάτια της Παρανέστιας Γης, στην οροσειρά της Ροδόπης. Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, στις 7 π.μ. οι αθλητές θα βρεθούν στη γραμμή της εκκίνησης, στη θέση Ζαρκαδιά και αφού διασχίσουν τα καλά συντηρημένα μονοπάτια που ένωναν άλλοτε παλιούς, εγκαταλελειμμένους σήμερα οικισμούς, θα φτάσουν στη γραμμή του τερματισμού στο Παρανέστι, από τις 7:25 μ.μ. (αναμενόμενη ώρα τερματισμού πρώτων αθλητών) έως τις 09:00 το πρωί της Κυριακής.

Παρανέστιο Μονοπάτι.

Οι αθλητές που συμμετέχουν στον Αγώνα Βουνού Παρανέστιο Μονοπάτι, μήκους 30 χλμ. 1.030 μ. θετικής και 930 μ. αρνητικής υψομετρικής διαφοράς, θα ξεκινήσουν τον αγώνα τους στις 12:00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και θα τερματίσουν από τις 15:15 (αναμενόμενη ώρα τερματισμού πρώτων αθλητών) έως τις 18:00. Παράλληλες εκδηλώσεις (χορευτικά, μουσικά σχήματα, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις) θα πλουτίζουν το γεγονός τις ώρες αναμονής των αθλητών.

Nestos Trail

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, ο νέος αγώνας Nestos Trail, μήκους 10 χλμ. κατά μήκος του ποταμού Νέστου, θα ξεκινήσει στις 9:30 π.μ. και θα διαρκέσει έως τρεις ώρες. Ο/η πρώτος/η αθλητής/τρια θα κόψει το νήμα περίπου στις 10:15 π.μ. και ο αγώνας τελειώνει στις 12:30 το μεσημέρι.

Δρόμος «Άλκιμων Παίδων»

Οι νεότεροι αθλούμενοι, στις 9 το πρωΐ της Κυριακής 3 Οκτωβρίου θα τρέξουν απόσταση 1,2 χλμ. μέσα στον οικισμό του Παρανεστίου. Ο αγώνας τους θα διαρκέσει 20 λεπτά. Στις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής στην τελετή απονομών για τους αθλητές θα βραβευτούν και οι εθελοντές που εργάζονται μήνες τώρα για την προετοιμασία της διοργάνωσης και εκατοντάδες από αυτούς το τελευταίο τριήμερο της πραγματοποίησης των αγώνων.

Οι Αγώνες Βουνού διοργανώνονται από το Δήμο Παρανεστίου, την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Παρανεστίου και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Tags:

0 σχόλια to "Παρανέστι: Ολα έτοιμα για τους αγώνες Παρθένου Δάσους"

Leave a comment