Home � � Μια διαφήμιση αναστατώνει τον Πάπα….

Μια διαφήμιση αναστατώνει τον Πάπα….

Πως μπορεί να προκαλέσει σάλο μια διαφήμιση παγωτών σε σχέση με το Πάπα; Μπορεί και παραμπορεί, αρκεί η διαφήμιση αυτή αφενός να εικονίζει μια έγκυο καθολική καλόγρια που απολαμβάνει ένα παγωτό κυπελλάκι και αφετέρου να βρίσκεται σε όλο το μήκος της διαδρομής που θα διασχίσει ο Ποντίφικας, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Βρετανία.

Ο Πάπας Βενέδικτος ξεκινά σήμερα την τετραήμερη επίσημη επίσκεψή του στη Βρετανία, ωστόσο εκεί έχει ξεσπάσει μείζον θέμα από την απόφαση της παγωτοβιομηχανίας Αntonio Federici να αγνοήσει επιδεικτικά την εντολή της βρετανικής Αρχής Διαφημιστικών Προτύπων, η οποία ζήτησε να ανακληθεί η επίμαχη αφίσα διότι προσβάλλει την καθολική θρησκεία.

Η παγωτοβιομηχανία μάλιστα πέρασε στην αντεπίθεση και ανακοίνωσε ότι «θα γεμίσει με αφίσες» πολλά από τα σημεία της διαδρομής που θα ακολουθήσει ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ΄ την Παρασκευή. Μάλιστα, ο διευθυντής του Δημιουργικού της εταιρείας απορεί με τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί, αφού «μόνο ένα μικρό ποσοστό αυτών που έχουν δει τις διαφημίσεις έχει κάνει παράπονα».

Η αφίσα απεικονίζει μια έγκυο μοναχή να τρώει από ένα κυπελλάκι παγωτό, ενώ από κάτω υπάρχει το μότο «Ιmmaculately conceived» που σημαίνει «Αγνή δημιουργία» και παραπέμπει γλωσσικά στην «αγνή» σύλληψη της Παναγίας, που έφερε στον κόσμο τον Χριστό.

«Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε αυτή την αναίτια απαγόρευση των διαφημίσεών μας» επεσήμανε εκπρόσωπος της Αntonio Federici. Και προειδοποίησε: «Η πρόθεσή μας πλέον είναι να γεμίσουμε με τις επίμαχες αφίσες όλους τους δρόμους από όπου θα περάσει η αυτοκινητοπομπή του Ποντίφικα».

Το ενδιαφέρον είναι ότι η εταιρεία Αntonio Federici εδρεύει στην Αγγλία αλλά είναι θυγατρική παγωτοβιομηχανίας από την Ιταλία...

Πηγή: Star.gr

Tags:

0 σχόλια to "Μια διαφήμιση αναστατώνει τον Πάπα…."

Leave a comment