Home � � Το φυτό που νίκησε τη ραδιενέργεια!

Το φυτό που νίκησε τη ραδιενέργεια!

Οι επιστήμονες είναι σε θέση πλέον να μιλούν για φυτά που μπορούν και επιβιώνουν σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας.


Για την ακρίβεια, μετά από αναλύσεις που έκαναν επιστήμονες σε σπόρους από λινάρι, από περιοχή κοντά στο Τσέρνομπιλ (το οποίο εξεράγει το 1986), διαπίστωσαν πως το συγκεκριμένο φυτό έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τη ραδιενέργεια.

Ένας από τους ερευνητές δήλωσε μάλιστα, πως το λινάρι παρουσιάζει μηχανισμό παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιούσαν τα πρώτα είδη φυτών, όταν δέχονταν τεράστιες ποσότητες ραδιενέργειας, εκατομμύρια χρόνια πριν.

Είναι πολύ φυσικό βέβαια η φύση να προσπαθεί να αναπτύξει μηχανισμούς, ικανούς να τη βοηθήσουν να επιβιώσει από τις καταστροφές, φυσικές ή έξω-φυσικές (δηλαδή σχετικές με τη δράση του ανθρώπου). Έτσι, όταν μια καταστροφή κάνει την εμφάνιση της οι οργανισμοί είτε επιβιώνουν, προσαρμόζοντας τις ιδιότητες τους, είτε απλά εξαφανίζονται.

Άλλωστε η φύση πάντα βρίσκει τρόπους για να επιβιώνει. Και όπως λέει και ένα ρητό: Ο πλανήτης μας υπήρχε πολλά, πολλά χρόνια πριν την εμφάνιση του ανθρώπινου είδους και φυσικά θα υπάρχει και πολλά, πολλά χρόνια μετά από αυτόν.   

Tags:

0 σχόλια to "Το φυτό που νίκησε τη ραδιενέργεια!"

Leave a comment