Home � � Τα πρώτα βήματα για το ηλεκτρονικό πανεπιστήμιο

Τα πρώτα βήματα για το ηλεκτρονικό πανεπιστήμιο

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για συγγράμματα και για μετεγγραφές!

Μετά από δεκαετίες γραφειοκρατίας, τα ελληνικά πανεπιστήμια φαίνεται πως κάνουν το πρώτο βήμα προς  τον εκσυγχρονισμό. Από τον φετινό Οκτώβριο όλες οι αιτήσεις μετεγγραφής φοιτητής θα υποβάλλονται πλέον ηλεκτρονικά.

Έτσι, αντί να χρειάζονται πλέον 6 μήνες για την ολοκλήρωση της μετεγγραφής, όπως συνηθίζεται στα περισσότερα πανεπιστήμια της χώρας, οι διαδικασίες θα γίνονται πολύ πιο γρήγορα με την είσοδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην «έξυπνη εποχή», όπως τη χαρακτήρισε η υπουργό παιδείας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να συμπληρώνουν απλά μια ηλεκτρονική φόρμα – αίτηση, η οποία αφού αξιολογηθεί (για το εάν εμπεριέχει ψευδή ή ανακριβή στοιχεία) θα ανακοινώνεται στον φοιτητή εάν μπορεί να πραγματοποιηθεί η μετεγγραφή του.

Παράλληλα με το νέο σύστημα μετεγγραφών, το Υπουργείο Παιδείας παρουσίασε και ένα νέο καθεστώς διανομής συγγραμμάτων, μέσω του προγράμματος «Εύδοξος». Πρακτικά, οι φοιτητές θα έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική λίστα των προτεινόμενων συγγραμμάτων για τα μαθήματα τους και θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αυτό που επιθυμούν. Το πρόγραμμα αυτό, αναμένεται να ελαχιστοποιήσει το χρόνο που απαιτείτο για τη συγκεκριμένη διαδικασία, καθώς και τα φαινόμενα κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί φέτος σε πιλοτική φάση και του χρόνου αναμένονται αλλαγές, ανάλογα με τα προβλήματα που τυχόν παρουσιαστούν κατά την εφαρμογή του.

      

Tags:

0 σχόλια to "Τα πρώτα βήματα για το ηλεκτρονικό πανεπιστήμιο"

Leave a comment