Home � � Algida και ΕΒΓΑ, το ένα και το αυτό!

Algida και ΕΒΓΑ, το ένα και το αυτό!



Στην εξαγορά της ΕΒΓΑ προχώρησε η εταιρία της Algida, αποκτώντας ένα δυναμικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά των παγωτών.

Μετά την εξαγορά της ΜΕΒΓΑΛ από τη ΔΕΛΤΑ, άλλη μια μεγάλη οικονομική συμφωνία φτάνει στο φως της δημοσιότητας. Ουσιαστικά, η Algida (Unilever) απέκτησε με συνοπτικές διαδικασίες τα δικαιώματα χρήσης των προϊόντων της ΕΒΓΑ, μεταξύ των οποίων και τα γνωστά παγωτά Scandal και Karabola, καθώς και το δίκτυο διανομής της ΕΒΓΑ.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η Unilever ενώνει δυνάμεις με την ΕΒΓΑ, την εταιρία που δημιούργησε την αγορά του επώνυμου παγωτού στην Ελλάδα. Η συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Unilever στην ελληνική αγορά και την αποφασιστικότητά της να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ευκαιρίες ανάπτυξης, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS, Σπύρος Δεσύλλας.

Από την πλευρά του ο Κύρος Φιλίππου, Αντιπρόεδρος της ΕΒΓΑ, σημείωσε ότι «η συνεργασία αυτή θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και των δύο πλευρών, προσφέροντας συνέχεια στην πορεία του παγωτού, νέες επενδύσεις και ανάπτυξη. Είμαι πεπεισμένος ότι η δυνατή κληρονομιά και η εμπειρία της ΕΒΓΑ θα συνεισφέρουν σημαντικά στη συνεχιζόμενη επιτυχία των παγωτών ΕΒΓΑ και Algida στη χώρα μας».   

Σημειώνεται ότι η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Inform me:

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι το όργανο, στο οποίο ο νομοθέτης έχει αναθέσει την αποκλειστική αρμοδιότητα εφαρμογής του νόμου περί ελέγχου των μονοπωλίων και ολιγοπωλίων και προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού.
Ουσιαστικά η συγκεκριμένη επιτροπή ελέγχει την ορθότητα εφαρμογής του νόμου περί ανταγωνισμού, ελέγχοντας το κατά πόσο επηρεάζει τον θεμιτό ανταγωνισμό μία οικονομική δραστηριότητα των επιχειρήσεων.

Tags:

0 σχόλια to "Algida και ΕΒΓΑ, το ένα και το αυτό!"

Leave a comment