Home � � Interview me

Interview me

Σταμάτης Κραουνάκης



του Γιώργου Μαυρίδη
- Φέτος η μουσικοχορευτική σας ομάδα κλείνει δέκα χρόνια και τα γιορτάζει με μια παράσταση, το Festivalium – 10 χρόνια σπείρα. Τι το ιδιαίτερο παρουσιάζει η συγκεκριμένη παράσταση;  
- «Αν γιορτάζουμε κάτι, αυτό είναι η αντοχή μας  και η πίστη μας στην ομαδική δουλειά. Μπορούμε να πούμε λοιπόν, ότι φέτος αυτοσχεδιάζουμε και αφήνουμε το κοινό ελεύθερο να ακολουθήσει και να συμμετάσχει σε αυτή την διαδικασία, με τραγούδια και νούμερα που έχει αγαπήσει, όλα αυτά τα χρόνια.» Αναφερόμενος στο σχήμα και πως αυτό προέκυψε ανέφερε: «Η Σπείρα-Σπείρα προέκυψε από την ανάγκη των ανθρώπων της, των συντελεστών της συγκεκριμένης ομάδας, να τους δώσει κάποιος σημασία. Και φυσικά από την ανάγκη μου να δώσω κάπου την εμπειρία μου.»

- Είναι γεγονός πως οι περισσότερες καλλιτεχνικές δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Ποιοι νομίζετε πως είναι οι λόγοι της πολιτισμικής έλλειψης, που παρουσιάζουν τα επαρχιακά κέντρα; 
- Νομίζω πως οι λόγοι αυτής της πολιτισμικής έλλειψης είναι κυρίως η τραγική αναισθησία της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και η έλλειψη ιδιωτικής πρωτοβουλίας από τους νεώτερους κυρίως πολίτες. Σε όσα επαρχιακά κέντρα υπάρχει ή το ένα ή το άλλο, έχουν γίνει θαύματα.»

Στην ερώτηση τι είναι αυτό που λείπει από το σύγχρονο ελληνικό θέατρο ο γνωστός μουσικοσυνθέτης απαντά με νόημα: «Οι ανθρώπινοι χρόνοι επώασης μιας ιδέας», ενώ για τα μελλοντικά του σχέδια σημειώνει: «Δεν κάνω σχέδια. Υπάρχει μια επιθυμία, που την αφήνω απλά να φωτίσει.»

*Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα της Ξάνθης, XanthiPress.

Tags:

0 σχόλια to "Interview me"

Leave a comment