Home � � Συσκευές μαϊμού υπόσχονται μείωση κατανάλωσης ρεύματος

Συσκευές μαϊμού υπόσχονται μείωση κατανάλωσης ρεύματος

Καμία μείωση στην κατανάλωση ρεύματος δεν προκαλούν οι διάφορε συσκευές που διαφημίζονται και υπόσχονται μείωση της κατανάλωσης.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, οι συγκεκριμένες συσκευές είναι παραπλανητικές και οι εταιρίες παραγωγής τους οφείλουν να επιστρέψουν στους καταναλωτές τα χρήματα τους, ενώ παράλληλα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στις εταιρίες που προωθούν αυτά τα προϊόντα.

Αναλυτικά το πόρισμα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή:
 ''Οι διάφορες συσκευές, που διαφημίζονται στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο ότι επιτυγχάνουν εξοικονόμηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και μείωση στο λογαριασμό ρεύματος μέχρι και 45%, αναφέροντας ότι συνδέονται με απλό τρόπο σε εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις οικιών καταναλωτών, όπως π.χ. σε κοινούς ρευματοδότες κατοικιών και που συνήθως αναφέρεται ότι η εξοικονόμηση επιτυγχάνεται μέσω της βελτίωσης του συντελεστή ισχύος, ουδεμία μείωση επιτυγχάνουν στο λογαριασμό ρεύματος των οικιακών και μικρών εμπορικών καταναλωτών''.

Οι καταναλωτές πρέπει να είναι σίγουρα πιο προσεκτικοί με τέτοιους είδους αγορές, αλλά και το ίδιο το κράτος (μέσω των θεσμών του) οφείλει να προστατεύει τους καταναλωτές από παραπλανητικές διαφημίσεις.  


Tags:

0 σχόλια to "Συσκευές μαϊμού υπόσχονται μείωση κατανάλωσης ρεύματος"

Leave a comment